De carrière switch van Carlijn van der Zanden

Als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen, zijn we in Nederland al aardig op weg. Er gebeuren overal in ons land een heleboel mooie dingen op dit gebied. Dit verhaal is daar een goed voorbeeld van. 

Onze verbindingscoach Jan Heeres in gesprek met Carlijn van der Zanden Carlijn is al 24 jaar 25 😉 en nu werkzaam bij Kieft Elektrotechniek BV te Tiel. Kieft Elektrotechniek biedt elektrotechnische installaties aan van A tot Z (calculaties, uitvoering, werkvoorbereiding, autocad tekeningen, metingen en revisie werk)

Hoezo daar?

Het kwam toevallig op haar pad. Met een vooropleiding in MEAO administratieve richting en HEAO Logistiek en Economie heeft Carlijn op de dag af twintig jaar bij Hewlett-Packard gewerkt, toen was de uitdaging er wel een beetje uit. “Mijn (toen nog vriend, inmiddels man) is in 2018 voor zichzelf begonnen en kreeg het zo druk dat hij vroeg of ik hem wilde komen helpen. Dat is begonnen met administratie en revisie werk. Ook bomen opzetten voor metingen bij onze projecten en daadwerkelijk meten van projecten behoorden tot mijn taken”.

Gelders Vakmanschap heeft geholpen met de opleiding.

Wij namen kennis van Gelders Vakmanschap en toen heeft verbindingscoach Jan Heeres contact met ons opgenomen. Zij hadden toen een subsidieregeling beschikbaar en wie wil er nou geen gebruik van subsidie maken om kennis te vergroten en kansen te creëren! Ook is Jan Heeres betrokken bij het opzetten van de nieuwe MBO 4 opleiding “Smart Building” aan het ROC hier in Tiel en laat dat nu precies aansluiten bij de werkzaamheden die ik doe en wat ik wilde leren. Wij denken echt dat er in de regio behoefte is aan een dergelijke opleiding.

Het opleidingstraject

Om beter in het vak te komen, wilde Carlijn zich verder opleiden met Autocad en Revit. De opleiding volgde zij bij Cadix. Dat liep via een traject van 1) Autocad voor beginners, 2) Autocad voor gevorderden met 3) Examen Autocad en daarna 4) Revit MEP en 5) een paar NEN1010 en NEN3140 workshops. De ontwikkelingsvergoedingen van Gelders Vakmanschap was een welkome tegemoetkoming in de kosten.

Deel ook je verhaal

Heb jij een ook verhaal dat goed past bij Lang Leve Ontwikkelen? Deel het en inspireer anderen!