Learning for Life: empowering professionals

Hoera voor Technische Universiteit Delft

Als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen, zijn we in Nederland al aardig op weg. Er gebeuren overal in ons land een heleboel mooie dingen op dit gebied. Dit verhaal is daar een goed voorbeeld van. 

Wat is onze uitdaging?

In april 2023 hebben we als TU Delft voor het eerst een LLO-strategie uitgezet. Het College van Bestuur besloot dat LLO voortaan een kernonderwijstaak moet zijn. Momenteel bieden we onderwijs voor professionals aan vanuit meerdere afdelingen. De directie Extension School for Continuing Education moet gaan zorgen voor centrale aansturing en kwaliteitszorg voor het totale onderwijsaanbod voor professionals. 

Wat is onze ambitie?

Met dit voorstel willen we een belangrijke stap zetten in de professionalisering van LLO binnen de universiteit. We willen vier doelen bereiken: 

  1. Het verankeren van LLO in de organisatie, zodat LLO niet alleen op papier maar ook in de praktijk als kernonderwijstaak wordt gezien.
  2. Het versterken van vraag gestuurd onderwijs voor professionals, zodat het portfolio nog beter aansluit op maatschappelijke uitdagingen en behoeften van onze doelgroepen.
  3. Het waarborgen van de onderwijskwaliteitszorg en certificering/accreditatie, zodat het LLO-aanbod een gegarandeerde en gewaardeerde kwaliteit heeft.
  4. De ondersteunende organisatie klaar maken voor de volgende stap, zodat de centralisatie van LLO-ondersteuning binnen de TU Delft gericht is op groei, samenwerking en het aanbieden van een uitstekende service aan professionals.

Wat is onze aanpak?

Deze doelen gaan we bereiken door 7 werkpakketten uit te voeren. De directe impact die we hiermee willen behalen is:

  • Het volgen van LLO-onderwijs bij de TU Delft is net zo vanzelfsprekend als het volgen van bachelor of master-onderwijs.
  • Professionals vinden er gedurende hun hele carrière kwalitatieve en toegankelijke leermogelijkheden op het gebied van Science, Engineering en Design, met als doel samen te bouwen aan betere samenleving.
  • LLO-onderwijs bij de TU Delft staat voor kwaliteit in alle opzichten.
  • Dankzij LLO katalysator-investeringen staat de professionaliteit van de Extension School als een huis en kunnen faculteiten optimaal ondersteund worden bij het ontwikkelen van LLO.

De uiteindelijke impact is dat de TU Delft sneller kan opschalen om een significante bijdrage te leveren aan de Human Capital Agenda Zuid- Holland en de rest van Nederland.

Herken jij je in de uitdagingen van TU Delft?

Wil jij leren hoe LLO ook nieuwe mogelijkheden voor jouw organisatie kan opleveren? Of wil je anderen inspireren met jouw LLO-ervaring?