Van de Bakkerij naar de Zorg

Als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen, zijn we in Nederland al aardig op weg. Er gebeuren overal in ons land een heleboel mooie dingen op dit gebied. Dit verhaal is daar een goed voorbeeld van. 

Müberra werkte als operator totdat haar werkzaamheden kwamen te vervallen. Het leek Muberra altijd al leuk om in de zorg te werken. Nu kreeg ze de kans om te onderzoeken of dit ook daadwerkelijk iets voor haar zou kunnen zijn.

Door de inzet van een capaciteitentest bij Leerwerkloket Achterhoek werd duidelijk dat ze een opleiding in de zorg aan zou kunnen. Maar helaas beschikte Müberra nog niet over de gevraagde diploma’s en taalvaardigheid. Het Leerwerkloket introduceerde haar bij het WerkgeversServicepunt Achterhoek. Na een kennismakingsgesprek werd ze gekoppeld aan een passende werkgever, namelijk Vitaal Thuiszorg. Op dit moment loopt ze stage bij Vitaal Thuiszorg en volgt ze de opleiding Verzorgende IG niveau 3 aan het Graafschap College. Vanuit Opijver werd een scholingsvoucher ingezet voor de benodigde extra taal- en rekenlessen.

"Als je het écht wilt, dan kun je het!"

Deel ook je verhaal

Heb jij een ook verhaal dat goed past bij Lang Leve Ontwikkelen? Deel het en inspireer anderen!