Terugblik ronde een

Ronde een is afgerond. In de afgelopen maanden hebben we uitgebreide gesprekken gevoerd met potentiƫle aanvragers, hebben we werksessies georganiseerd en hebben we gesproken met aanvragers. Dit heeft geleid tot vele nieuwe aanvragen voor bouwsteen 2 en bouwsteen 3.

Zo zijn er in totaal 43 LLO-aanvragen ingediend. Voor bouwsteen twee zijn dit er 9 en voor bouwsteen drie zijn dit er 34. Hiervan zijn 14 aanvragen voor een kleine projecten en 29 aanvragen voor grote projecten ingediend.

Bouwsteen 2: Stimuleren van LLO-oplossingen voor transities
Bouwsteen 3: Professionaliseren van onderwijs- en kennisinstellingen voor LLO

Wat zijn wij blij om te zien dat LLO leeft in het onderwijs en bij de kennisinstellingen! We kijken ernaar uit om alle goedgekeurde initiatieven op onze LLO-landkaart te plaatsen! Op onze LLO-landkaart vind je verschillende LLO initiatieven door heel Nederland. Staat jouw initiatief er nog niet bij? Zet deze dan op de kaart! Staat jouw initiatief er wel op? Vul verdere informatie aan via onderstaande knop.

Wat aanvragers van ronde een kunnen verwachten

  • Door DUS-I wordt gecontroleerd of de 43 aanvragen compleet zijn.
  • De initiatieven met een aanvraag waarin noodzakelijke informatie ontbreekt, hebben vijf werkdagen de tijd om hun aanvraag compleet te maken. De aanvragen die niet compleet zijn ontvangen daarover een bericht in week 43.
  • Nadat alle aanvullende informatie binnen is gaat de beoordelingscommissie aan de slag. Streven is om de aanvragen voor kleine projecten in december te informeren of zij subsidie krijgen of niet. De aanvragers voor grote projecten krijgen in eerste helft van december nog een gesprek met de beoordelingscommissie. De uitnodigingen daarvoor worden in november verzonden. Streven is om de aanvragen voor grote projecten eind januari te informeren of zij subsidie krijgen of niet.
  • Bij afwijzing kunnen zowel de kleine als grote projecten weer opnieuw hun verbeterde aanvraag indienen in de tweede aanvraagronde die loopt van 1 april tot en met 15 april 2024. Bij het maken van een verbeterde aanvraag kan gebruik gemaakt worden van de ondersteuning door de Uitvoeringsorganisatie en DUS-I.