Uitstel vierde ronde Nationaal Groeifonds

3 april 2024- Vorige maand is naar aanleiding van een stemronde in de Tweede Kamer de vierde ronde van het Nationaal Groeifonds uitgesteld. Wat betekent dit uitstel voor de LLO-Katalysator?

De LLO-Katalysator is een toegekende aanvraag uit ronde 2 van het Nationaal Groeifonds. De eerste tranche van de LLO-Katalysator (t/m 2026) waar o.a. de huidige regelingen onder vallen, is volledig toegekend. De tweede tranche (2026-2029) zal ingezet kunnen worden nadat gebleken is dat tranche 1 met succes is afgerond. Bezuinigd kan er natuurlijk altijd worden, maar dan moet er wel heel wat gebeuren: het geld voor de LLO-Katalysator is reeds gereserveerd voor de uitvoering van projecten. 

Vooralsnog gaan we er vanuit dat de LLO-Katalysator voor het volledige bedrag doorgaat na een positieve evaluatie van de eerste tranche. Samen met het werkveld, de onderwijs- en kennisinstellingen en andere LLO-programma’s tonen we graag aan dat de LLO-Katalysator een goede investering is. Laten we er samen voor zorgen dat met de projecten successen worden behaald waar iedereen trots op kan zijn!